Home » Vinkit » 5 seksin uskomatonta terveyshyötyä!

5 seksin uskomatonta terveyshyötyä!

Seksi on todellinen ihmelääke, joka auttaa moneen vaivaan ja parantaa elämänlaatua ihan kokonaisvaltaisesti. Kyse ei todellakaan ole mistään new age -hippeilystä, vaan ihan tutkitusta tieteellisestä faktasta. Jos et siis seksin harrastamiselle mitään muuta syytä keksi, tee se edes terveytesi takia!

  1. Seksi vähentää stressiä. Jos kärsit esimerkiksi työstressistä, kannattaa panna. Useissa tutkimuksissa on todettu, että enemmän seksiä harrastavilla on parempi kyky hallita stressiä.
  2. Seksi parantaa immuniteettikykyä! Taistele flunssaa vastaan nussimalla! Tutkimusten mukaan kerran tai useammin viikossa seksiä harrastavilla ihmisillä on korkeammat vasta-ainetasot, jotka siis ehkäisevät sairastumista.
  3. Seksi ehkäisee verisuonitaudeilta. Moni mies on saanut sydänkohtauksen seksin aikana. Syy tähän on kenties ollut liian vähäisessä seksissä, koska seksi parantaa sydämen ja verisien terveyttä! Kerran tai useammin seksiä harrastavat miehet puolittavat todennäköisyytensä sydänkohtaukseen verrattuna heihin, jotka harrastavat seksiä harvemmin kuin kerran kuussa. Kannattaa siis olla aktiivinen petipuuhissa!
  4. Seksi vähentää kipua. Seksi saa aikaan aivoissa varsinaisen kemikaalien ilotulituksen. Tästä seuraa huumaava ja kiputiloja vähentävä vaikutus, jolloin henkinen ja fyysinen fiilis paranee pitkäksi aikaa. Seksiä harrastettaessa oksitosiinin tuotanto kasvaa ja endorfiiniä erittyy normaalia enemmän.
  5. Seksi parantaa unen laatua. Moni tietää, että laadukas seksi tai joskus ihan nopeasti haettu oma hetki ja orgasmin saaminen edesauttavat unen tuloa. Mutta seksin aikana erittyvä oksitosiini myös parantaa unen laatua.